Tidligere turer

turer til inn – og utland i 2017.

Dagstur til Ørsdalen 15.5.  40 deltakere i alt, 
Buss gikk fra Sandnes mot Bjerkreim med FN parken,T.Bjerkreims museum og til Odlandstø. Her lå båten M/K Ørsdalen og tar oss med over Ørsdalsvannet inn til kaien på Vassbø. På turen innover fikk vi høre om plassene vi drar forbi bl.a. Dyrskog kjent fra NRK programmet ”Der ingen skulle tru”. På båten ble det servert formiddags- kaffe og vi ble guidet gjennom bygda og fikk høre bl.a. om nedlagt gruvedrift. Vi tok farvel med Ørsdalen og drar gjennom tunnelen til Stavtjørn Fjellstove hvor ble det servert middag. Fra Stavtjørn kjørte vi langs Austrumdalsvannet og hadde ettermiddagskaffe på Søya Gardsutsalg hvor vi også kunne handle. Turen gikk så videre på E39til Sandnes.

 

8 dagers tur med fly, buss og båt til Øland i Østersjøen 15.-22.6.                                                                                                                                                                                                                 49 personer hadde meldt seg på turen, men det ble noen avmeldinger på grunn av sykdom, så 44 ble med.                                                                                                                    Assisterende reiseledere fra Reiseklubben var Lars Strand og Kåra Molvik
Vi flyr til Stocholm hvor vi møter Hagabuss. Vi får guiding i byen og omegn før vi sjekker inn på vårt hotell. Neste dag får vi tur på Gøtakanalen og overnatting ved den store innsjøen Vetteren . Så reiser vi gjennom Småland og det såkaldte ”glassriket ”og besøker Sandels fødeplass deretter tar vi fergen til Øland hvor vi blir 3 netter. Der blir det 2 utflukter og bl.a .besøk på Soliden, kongens ferieslott.Vi reiser så gjennom Gøtaland med matopplevelse på Sveriges største ostebutikk. Fra Faldkjøping går veien til Strømstad og Sandefjord hvor vi overnatter. Siste dagen kjører vi via Lyngdal hvor vi spiser middag og derfra til Sandnes. kr. 12 650,- Enkel-Pris 1 750,-

 

8 dagers tur til Gardasjøen og Tyrol 17.7 – 24.7.
Vi flyr via Oslo til Venezia hvor vi guides før vi kjører opp til idylliske Gardasjøen. Der bur vi 4 netter på et godt hotell. Her blir det båttur, sigtseing, besøk på vingårder og blomsterparker.
Videre besøker vi Verona hvor vi også får en flott konsert med selveste Placido Domingo
Etter konserten reiser vi med buss mot Tyrol hvor vi undervei får en natt på hotell før vi kjører gjennom Brennerpasset på vei til Zillerthal . Her blir vi 2 netter. Vi skal bl.a besøke Tyrols største attraksjon Swarowski. Siste dag starter hjemreise fra Munchen med fly via København til Sola. Pris kr.15 290- enkeltrom kr. 1750.  Bjørnsen, tlf.51566331.

 

 

turer til inn – og utland i 2016.

TURER I 2016  –  Til sammen har 230  personer deltatt på turene:

Ytre Ryfylkeøyene 10.mai: 45 deltakere. Svært heldig med været. Flott tur.

Bodensjøen     22.- 27.mai: 26 deltakere. Gode tilbakemeldinger. Svært godt fornøyd med NORSK TUR og

reiseleder Anne Knudsen. Meget bra og hyggelig hotell hele uka i byen Bregenz.

Nordkalotten 1.-9. juli:       51 deltakere – 22 på venteliste. Fantastisk tur. 30 gr. i Kirkenes, og ellers stort

sett fint vær. Koll var ypperlig sjåfør og reiseleder og mange gode lokalguider.

Krakow           4.- 7.august: 10 deltakere fra Reiseklubben. Sammen med en annen gruppe fra Sør-Vest

ble det 25 deltakere. Fin og grei tur.

Stavanger- sett med Engwalls øyne 5.sept:  40 deltaker. En fantastisk dagstur i strålende vær

– i byen, til byens høyder og ytterste skjær- Engwall og Koll-  hadde full kontroll.

– Vi så og lyttet og prøvde å minnes – tenk så mye vakkert som rundt oss finnes!

Spania med Costa Brava-kysten og Barcelona. 11.- 22.september: 44 deltakere Meget vellykket avslutning

på årets turer med Elisabeth Evjedal som dyktig og omtenksom reiseleder.

Dagstur i 10.mai. Avreise fra Sandnes kl. 0900 til Rennesøy-Østhusvik og Talje.
Her besøker vi gården Gard hvor vi nyter formiddagskaffien. Vi fortsetter til Ladstein på Finnøy hvor vi på gården Mjølsnes finner sølvsmeden på Finnøy. Etter interessante timer på Talje og Finnøy reiser vi tilbake til Rennesøy hvor det på Hanasand Gård & KJØKKEN blir god middag med dessert og kaffe. På naboøya finner vi Utsein kloster som er Norges best bevarte middelalderkloster. Her blir det omvisning før vi reiser tilbake til Sandnes.

En ukes tur til Bodensjøen-Sveits-Østerrike-Tyskland-Liechtenstein 22- 27. mai.
Vi flyr til Zurich i Sveits via Amsterdam. Bussen bringer oss til byen Bregenz ved østenden av Bodensjøen i Østerrike. Her bor vi 5 netter på **** hotell. Vi får en rekke utflukter og vi besøker ministaten Lichtenstein, De østerikske alpene samt en tur rundt og på Bodensjøen og en folkloreaften.
9 dagers tur til Nordkalotten 1.juli – 9. juli
Vi flyr til Alta hvor bussen bringer oss videre til Kautokeino hvor vi overnatter. Derfra til Karasjok og Kirkenes via Enaresjø i Finland. Så 2 netter i Kirkenes før vi busser Varangerfjorden rundt til Vardø og derfra Hurtigruten som bringer oss til Hammerfest. Nå står Nordkapp,Honningsvåg og Alta for tur. Bussen tar oss via Lopphavet og Lyngs alpene til Tromsø hvor vi bur 2 netter m/utflukter og flyr så hjem til Sola.

4 dagers tur til Krakow med direktefly fra Sola 4.8-7.8.
I Krakow møter bussen oss og vi får en sightseeing med lokalguide før vi sjekker inn på vårt sentrale**** hotell for 3 netter. Vi besøker de berømte saltgruvene og vi får folkloreoppvisning en kveld. De som ønsker det får tur til Auschwitz eller slottet Vavel og katedralen i Krakow. Det blir tid til å vandre på byen på egen hånd og guidet besøk i gamlebyen.

11 dagers sensommertur med direkte fly til Barcelona og Costa Brava kysten 11.- 22.september.
I Barcelona henter bussen oss og kjører nordover langs kysten til vårt flotte Hotell Onabrava**** hvor vi bor 9 netter og kan slappe av. Her får vi lokalguide med 3 heldags utflukter. Etter mange herlige dager reiser vi til Barcelona hvor vi får 2 netter på vårt sentrale ****hotell , sightseeing og spennende opplevelser i denne vakre byen.

Dagstur 5. september til Stavanger og omegn.
Vi reiser kl. 0830 til Jåttåvågen og Hillevåg hvor vi får formiddagskaffe med Hillevågsskjeva.Vi drar til Østre Bydel så over bybrua til Bjørnøy,Roaldsøy og Ormøy og tilbake til Hundvåg.Her spiser vi middag m/dessert og kaffe på Skjærgårdshuset. Vi forflytter oss nå til vestre bydel til Ullandhaug og Våland -Gamle Stavanger eller Straen og derfra til sentrum hvor vi får ettermiddagskaffe. Siste del av turen går langs Strandkaien,Skagenkaien og Fiskepiren før vi vender nesen hjemover til Sandnes. Engwall Par-Iversen er lokalguide og kåsør under hele turen.
Detaljprogram for turene finnes på Mossiges Minde. Det kan bli små endringer i opplegg og priser.

 

2015

Det er i 2015 arrangert 5 turer 2 til utlandet

Berlin/Dresden med. 22 deltager. Dresden hvor vi var i 3 netter på *****hotell i sentrum av byen. I Dresden fikk vi omvisning i byen og omegn før vi drar til Berlin hvor vi igjen tar inn på et fint *****sentralt hotell i 4 netter. I Berlin ble det guiding, vi får se Riksdagen, Zoo og Tiergarten, Den Norske Ambasaden, Kufurstendam m.m. Vi fikk også se rester av muren og oppleve et stort show.

Irland med 45 deltagere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   London til Dublin hvor vi møtte vår buss og guide som tar oss vestover i landet til en by ved navn Killarney hvor vi var i 3 netter. Derfra var det utflukter til den fine vestkysten.  Vi satte så kursen mot Dublin hvor vi var på vårt hotell for 4 netter. Her ble det omvisning i byen og i de nærliggende distrikter. Vi oppleve irsk aften med dansere, musikk og underholdning.

Vestlandstur med 45 deltagere og 2 dagsturer til henholdsvis.                                                                                                                                                                                                                                       Bergen-Telavåg og Radøy hvor vi var en natt. Neste dag kjører vi  derfra til Fosnavåg Her ble det to netter og får utflukter til bl.a. Runde/Gursøy og Ullsteinvik. Videre gikk turen via Trollstigen-Geiranger til Loen hvor vi var 3 netter. Derfra får vi flere utflukter bl.a.til Vestkapp-Selje-Nordfjordeid, Briksdalsbreen m.m. Siste dag sier vi farvel til Loen og reiser vestlanske hovedvei langs Jølstervannet-Sunnfjord og Førde. Vi krysser Sognefjorden ved Lavik og har avslutningsmiddag I Bergen før turen gikk hjem til Sandnes.

Barnevandrerne på Sørlandet .  48 deltagere.  Lyngdal –Vigeland – Audnedalen til Konsmo hvor vi møtte vår guide som fortalte om barn som for å overleve måtte  vandre  til storgårdene lenger øst for å arbeide som gjetere.    Barnevandrersenteret ble det vist film m.m.

Dagstur til Svartevannsdammen helt nord i Sirdal 9.9 . Vi reiste med buss gjennom Hunnedalen til nordre del av Sirdal. Her fikk vi formiddagskaffe etterpå gikk turen innover mot Holmevatn og Grauthellervatn og møter den 132 m. høge demningen som danner Svartevannsdammen. Vi kjøte helt opp på demningen og innover mot Njardarheim. Her fikk vi servert middag ved selvfisket ørret , rømme og styltetøy  og kaffe. På Kvæven møtte vi vår guide som fortalte og viste film om Njardarheim og heiebeitene for 40 000 sauer. Hjemturen gikk via Tonstad med en kaffestopp på bakeriet før vi reiste Gyadalen hjem mot Sandnes

 

På disse turene var det til sammen 99 deltagere.

Totalt har det deltatt 211 på årets turer.

 

 

2014

 • Utenlandsturene gikk til Bulgaria, Scotland og Italia.
 • Alle var fulltegnet og blei meget vellykkede.
 •  
 • Ukesturen i Norge gikk til Lofoten.
 • Den var fulltegnet med ventelister. Turen som gikk med fly og buss må karakteriseres som den mest vellykkede vi har hatt de siste årene. Alt gikk etter programmet og været var strålende alle dagene.
 • Dagsturene gikk til Sunnhordland og Sauda.
 • Begge turene var fulltegnet og blei vellykket også med hensyn til været ,kanskje spesielt til Sauda hvor turen også var meget innholdsrik.
 •  

 

2013

Turene i 2013 med til sammen ca. 240 deltakere (venteliste på noen av turene):

 • Dagsturen til Lyngdal – fra “vann” til vin med Sverre Haga 24.april med 40 deltakere.Det ble en regnfull dag, men sjåfør og guide Koll Kyllingstad skapte god stemning med muntre historier og god lokalkunnskap. Etter besøk og kaffe på misjonsmuseet i Lyngdal ble det middag på gamle og ærverdige Paulsens Hotell med morsom underholdning av vertene mellom rettene. Så bar det til vinbonden i Lyngdal, og heimturen gikk så langs Bjerkreimselva med omtale av Trygve Bjerkreim, og hans musikk avspilt i bussen .

 

 • Sør- Spania, rundtur 25.mai- 1.juni med 45 deltakere: Elisabeth Evjedal var reiseleder fra Sør-Vest. Turen startet med fly til Alicante, videre busstur til 3 dagers opphold i Granada, 2 dager i Sevilla og 2 dager i Cordoba. Omvisninger i og ut fra disse byene ga oss vakre inntrykk og hyggelige opplevelser. Vår dyktige og muntre sjåfør Rafael og reiseleder Elisabeth hadde stor omsorg for oss alle, og med et hyggelig reisefølge ble det en gild og uforglemmelig tur.

 

 • Telemark med Telemarkskananlen18.- 21. juli med 42 deltakere,  og Koll Kyllingstad fra Sverre Haga som eminent sjåfør, guide og gledesspreder. Opphold på Norsjø Hotell med utflukter til Larvik og Stavern, tur på Telemarkskanalen og til Gvarv. På hjemtur innom mineralparken i Evje.

 

 •  Island 13.- 18.august med Sør Vest Reiser – 39 deltakere :  Opphold på Hotell Reykjavik Centrum med bl.a. besøk i “Den blå lagune” og rundturen “Saga Circle”,  der mange kjente historiske steder og naturseverdigheter ble besøkt. Dyktig lokalguide Alda Jonsdottir, flink sjåfør og vår egen gode reiseleder Else Ottesen bidro til at turen ble vellykket.

 

 • Cruise på Rhinen og Mosel 5.- 10.sept med 26 deltakere: Reiseleder var også denne gang Else Ottesen fra Sør Vest. Fram
 • me i Frankfurt med fly ventet bussen, som fulgte reisefølget under hele turen, først til Strasbourg med overnatting på Hilton Hotell, sightseeing i byen og omegn dagen derpå – før en gikk om bord i elvebåten. Båten med 160 passasjerer stoppet i Mainz, Boppard og Koblenz, der båten ble liggende p.g.a. streik. Bussen tok dem videre til Cochem og tilbake til båten der de bodde til hjemtur med fly fra Frankfurt. Takk til Sør Vest, sjåføren Stefan og ikke minst Else, som gjorde turen til en flott opplevelse trass i at båten p.g.a. streiken lå lenger ved kai enn planlagt.

 

 • INDRE ERFJORD- med “Radio Innante” 18.sept.med 48 deltakere: Operatør var Sverre Haga, og guide og moromann var Torolf Nordbø. Bussen tok oss først til Stavanger og ferja til Tau, videre til Hjelmeland, ferje til Nesvik, komler  i Erfjord, bussen til ferja til Ombo- og så Finnøy og heim. Kjekke tur!!

 

 • 2012

Medlemstallet er nå rekordhøgt med ca. 316 medlemmer. Disse kommer fra hele distriktet, men vi har også noen trofaste medlemmer fra Sørlandet og Oslo-området.

Det arrangeres turer både til inn- og utland. Det var lagt opp til 6 turer i 2012, men Hurtigruteturen til Nord- Norge i juli måtte avlyses p.g.a. for liten oppslutning.

 1. Den første dagsturen gikk i april til Jæren med 31 deltakere,

 2. deretter var det 3-dagers tur til Skagen med 38 deltakere. I juni var 49 deltakere på busstur til Danmark, Sverige og Norge.

 3. I august var 17 deltakere på Kreta.

 4. I september dro 43 deltakere på dagstur til øysamfunnet Røvær vest av Haugesund.

19. november hadde vi den årlige hyggekvelden med 117 personer til stede.

2011

Allsang på hjul  – med Rita Fotland  12.mai,  7 Dagers rundreise i Norge – 10 -16. Juni , DAGSTUR TIL LISTALANDET- 8 september, Wien og Budapest  15.- 22. august,  Drømmecruse i middelhavet   8 – 15 oktober

2010

Dagstur til Lund 6.mai.  Østersjøkysten. 6 – 12. Juni. 7 dagers norgestur (Molde og Kristiansund) 3-9. august. tur til Stockholm, Helsingfors, ST. Petersburg og Tallin1.- 8. september. Forsand Preikestolhytt 30.september,

2009

Kroatia 31. mai- 7. juni. Østfold med Oslo og en smak av Vestfold 27. juni-2. juli. Dagstur til Sirdal og Lysefjorden 18. august.  Tyrol 21. september- 1. oktober.

2008

Dagstur til høg og lågjæren 15. mai.  Tur til Moseldalen med dagstur til Luxembourg 22-30 juni. Norgestur til Trondheim. 22. – 27. august.

2007

Tur til Stalheim 13-15 juni. Tur til Knaben og Kvinesdal 23. august.   

 

2006

Bornholm i Mai. Dagstur til Sokndal 29. august,  Polen 7. september, 

2005

Kroatia i september, Karmøy i Juli ,  Portugal i  Mai

2004

Latvia i Juni, Hidra i Juli, Estland og, Danmark i Augus, Azorene i september

2003, 2002, 2001, 2000

Nord Tyskland, Danmark og Sverige 2003, Praha 2002 og St. Petersburg 2001, Peking 2001 og Paris 2000