TEMADAG  i stuen     – «arven alle kan dele»-    Onsdag  10. februar kl. 10.30

TEMADAG i stuen – «arven alle kan dele»- Onsdag 10. februar kl. 10.30

DSCN2406Velkommen til en TEMADAG på senteret.

Vita Veritas fortelle hvordan du kan skrive din livshistorie.

  • HVORFOR FORTELLE SIN LIVSHISTORIE?

”Fortell om da du var liten!” De fleste av oss har sannsynligvis hørt dette fra barnemunn, og vi vet at barn liker å høre om ”gamle dager”.

Med Vita Veritas kan du nå få være med på et spennende kurs og lære om hvordan du selv kan skrive din egen livshistorie – og få trykket en bok som du kan gi til dine etterkommere! 

“Fortell om da du var liten!” De fleste av oss har sannsynligvis hørt dette fra barnemunn, og vi vet at barn liker å høre om ”gamle dager”. Samtidig har vi kanskje som voksne beklaget at vi ikke spurte de gamle mer om dette. Ofte skulle vi ønske at vi hadde visst mer om deres liv og erfaringer. Så en dag er det plutselig for sent… De som sitter inne med historiene og opplysningene, kan ikke lenger spørres.

Interessen for hvem våre aner var, og hvor og hvordan de levde, er stadig økende og slektsforskning er svært så moderne! Kåre Willoch har latt seg intervjue om barndom og oppvekst og Wenche Foss har oppfordret det norske folk til å lage selvbiografier. I Korea er det en plikt for mennene i familien å skrive sin livshistorie ned til sine etterkommere.

Ethvert livsløp inneholder en blanding av sol og regn. Alle har vi vår egen, personlige historie å fortelle. Mye av det som kanskje virker trivielt og dagligdags for oss, kan bli spennende og overraskende for noen som kommer etter oss. Når vi forteller vår livshistorie, gir vi dokumentasjon om vår nære fortid, vi blir kulturbærere og brobyggere mellom generasjonene. Intet mindre! Samtidig gir vi de som kommer etter oss en mulighet til å lære oss bedre å kjenne.