Seniorsaken inviterer til åpent møte på Mossiges Minde Seniorsenter torsdag 9.november kl 15.30

Seniorsaken inviterer til åpent møte på Mossiges Minde Seniorsenter torsdag 9.november kl 15.30

«Hvordan bli gammel – uten å bli det?»

Agnete Tjærandsen er selv 82 år og deler villig sine erfaringer og sin filosofi omkring det å eldes. Tjærandsen er opprinnelig fra Danmark, flyttet til Bodø da hun giftet seg. Lærte seg raskt å snakke norsk, fikk tre barn. Hun engasjerte seg tidlig i frivilligheten og deltar aktivt i politikken som 4. vararepresentant til Stortinget og som medlem av Bodø bystyre. Hun er også sentralstyremedlem i Seniorsaken. Hun var programleder i NRK på 1970 og 1980 tallet.

 

Agnete Tjærandsen

Mange, også her i Rogaland, vil nok best huske hennes stemme fra mange viktige saker som programleder i NRK.
Nå er det ikke meningen at alle kan, eller skal ta fatt i aldringen på samme måte som denne vitale damen. Vi er alle forskjellige og er i forskjellige livssituasjoner. Men å lytte til, bli inspirert av, kanskje bli irritert på – en som har valgt sin vei, og som gjerne vil dele sine overbevisninger og erfaringer, kan bli spennende. Hun har også noen ord å si til mennene.
Kanskje har dere lettere for å « gå på veggene» når pensjonsalderen melder seg? Men tenk så mange vi blir etter hvert, og så god bruk det er for oss – også når «jobben» er slutt!
Du som leser dette, har kanskje valgt som Tjærandsen. Dagene og ukene er fulle av interessante og nyttige aktiviteter og du kan dele dine erfaringer med andre. – Eller kanskje er du av de som sliter med tunge forpliktelser og kjenner på at du kunne trenge avlastning en gang i mellom, eller kanskje bare går og savner jobben og kollegene og ikke riktig vet hvordan du nå skal fylle dagene, eller … ? Her er det nok mange varianter.
Kom til Sandnes Mossiges Minde i morgen, torsdag 9.november kl 15.30 eller til Tante Emmas hus i Kongsgaten, Stavanger på fredag den 10. november kl 12.00.
Merk at temaet for Tjærandsens foredrag i utgivelsen av Lokalavisen den 25 oktober nå er endret – Fra frivillighet som hovedtema til det som er beskrevet i dette nummeret av Lokalavisen.
Men vi satser på at det vil bli anledning til å være med en times tid etter selve foredraget og drøfte frivillighet, gi hverandre gode råd når det gjelder å få til gode og varige systemer for frivillighet i våre kommuner og nærområder, og å bli inspirert.
Vel møtt!!
Del dette:
FacebookTwitterGoogleMer